Fira Tàrrega 2016: Nous #EspaiZebra, #Mirades i #UrbanNation
By XusMasMUSICA, Noticies Musicals
Fira Tàrrega 2016: Nous #EspaiZebra, #Mirades i #UrbanNation
Fira Tàrrega incorpora dos nous projectes a la programació d’aquesta 36a edició, que tindrà lloc del 8 a l’11 de setembre: la creació de l’#EspaiZebra i #Mirades.
|
Amb aquestes accions -produccions centrades en la interculturalitat, el gènere, la sexualitat, el hip hop, l’art urbà…- Fira Tàrrega intenta escoltar el que s’esdevé al nostre voltant i ho vol compartir amb tothom des de les places i escenaris.
Dins de la Secció Oficial, cal destacar el naixement de l’#EspaiZebra, on les companyies Baal i Les Impuxibles mostraran dues mirades sobre els llocs de pas entre sexualitats.
Les Impuxibles presentaran Limbo, que narra la història d’un trànsit. Les vivències i l’imaginari de l’Albert, que abans era la Berta. Limbo vol respondre la pregunta: Què passa quan t’identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina?
D’altra banda, la Cia Baal estrenarà a Fira Tàrrega Crotch (Entrecuix), una peça de dansa-performance que reflexiona sobre la identitat de gènere, amb l’objectiu de donar visibilitat als cossos desobedients i als pensaments dissidents, a l’acceptació de la sexualitat, a la desaparició de la dicotomia home/dona com a solució a la desigualtat entre gèneres.
El projecte #EspaiZebra es complementarà amb un Trans-vermut!, una tertúlia amb diversos col·lectius que tindrà lloc el diumenge 11 de setembre, després del passi de Les Impuxibles.
|
Una altra aposta important d’aquest 2016 és el projecte #Mirades, un encàrrec de Fira Tàrrega, a través del qual dues companyies no europees, CCOT (Corea del Sud) i Carretera 45 Teatro (Mèxic), compartiran la seva visió particular convertida en experiència escènica sobre la nostra manera d’entendre la ciutat com a punt de trobada. Vol generarespais de coproducció transcontinental i fer una aposta per mirades no eurocentristes. Les dues propostes seran participatives i comptaran amb la col·laboració dels veïns i veïnes de Tàrrega.
La companyia coreana CCOT estrenarà Massager, una oportunitat de retrobar-nos mitjançant el cos com a persones humanes. En aquesta proposta, un massatgista asiàtic munta la paradeta al carrer i comença les seves pràctiques… Un treball provocatiu que aprofundeix en la diversitat i que implicarà el públic familiar en l’espectacle mitjançant la participació en un taller de massatges durant la fase de residència de la companyia. Un projecte creat per Lee Cheol-Sung, director de la CCOT, a Tàrrega que mostra que tots som estrangers, fràgils, vulnerables, forasters, immigrants i sovint refugiats.
Els mexicans Carretera 45 Teatro estrenaran Algo de mi, algo de tí, una peça participativa i testimonial en la que el reconegut dramaturg i director mexicà Antonio Zúñiga explora la vida de les persones de la ciutat, en aquest cas de Tàrrega. 20 parelles són convidades a compartir el seu testimoni convivencial, la seva relació i la seva vida en comú. Una experiència que, partint de la dimensió privada, es projecta cap al conjunt de persones que integren la comunitat. Un exercici que ens interpel·la com a individus per a ajudar-nos a superar la individualitat i l’individualisme que caracteritza la societat contemporània. Per a dur a terme aquest espectacle, Fira Tàrrega busca participants targarins que realitzaran un taller previ i actuaran durant els dies de la Fira, en 3 representacions.
|
La companyia nord-americana Ephrat Asherie Dance presentarà Riff this, riff that, un treball altament enèrgic amb estils nascuts de la diàspora africana, incloent el jazz vernacle, hip hop, house i breaking. La formació de breaking Arcopom presentarà Doble KO, on 10 ballarins faran una exhibició de tècnica, acrobàcia i treball coreogràfic grupal. Aquesta peça va merèixer el premi al millor espectacle a l’International Battle of the Year 2015, la competició mundial de breaking més important.
Kintsugi és la proposta dels Iron Skulls Co, una peça de dansa que gira al voltant del terme ‘kintsugi’, una filosofia japonesa que planteja que les esquerdes i les reparacions formen part de la història d’un objecte i no s’han d’amagar. Ravid Goldschmidt i Quim Moya ens oferiran un viatge a un món imaginari integrat per sons, llum i color a través del projecte musical i pictòric Murmur, concert pintat.
Els Getbak oferiran Get live, una potent peça que viatja des de l’essència dels 70 fins al funk més actual, a través d’estils com el popping, el locking i el house, acompanyats d’un saxo, una guitarra, un baix, una bateria i una machine. Els mateixos Getbak impartiran unTaller de dansa urbana, on els espectadors de totes les edats podran acostar-se a la dansa urbana, tot fent un petit tast del popping, exercicis de robotisme i animation, hip hop, flow…
|